Vaaliarkisto

SKP osallistuu eduskuntavaaleihin. Oulun piirin ehdokkaat alla.

Aalto Matti, muurari, Oulu, numerolla 2

03Haastattelu vaaligalleriassa
Facebook


Rahaa on enemmän kuin koskaan. Sitä ei vain ole siellä missä sitä tarvittaisiin.

Suomen Tasavaltaa on aikoinaan lähdetty rakentamaan sillä periaatteella, että kansa ohjaa valtiota puolueidensa välityksellä. Kapitalismin syvenemisen myötä kehitys on kuitenkin johtanut käänteiseen järjestelmään, jossa valtio ohjaa kansalaisia puolueidensa välityksellä. Suuri raha ohjaa valtiota median ja hyvä veli -järjestelmän avulla, tavoitteenaan äärimmilleen viety kapitalismi, joka johtaa rikkaiden loputtomaan rikastumiseen ja köyhien loputtomaan köyhtymiseen kaikkialla maailmassa. Yhä suuremmalta osaltaan paine tähän suuntaan tulee maamme rajojen ulkopuolelta.

Tämä nurinkurinen kehitys on katkaistava ja käännettävä takaisin kohti järjestelmää, jossa yhteiskunnallisesti valveutunut ja vastuuntuntoinen kansalaisyhteiskunta ohjaa kehitystämme. Tällaista muutosta ei mikään puolue voi saavuttaa yksin. Siihen tarvitaan laajaa kansalaisten yhteistyötä – siihen tarvitaan sinua!

Tavoitteisiimme tulee kuulua:

 • Köyhyyden poistaminen koko maailmasta.
 • Euroopan Unionista irtaantuminen
 • Pankkituen lopettaminen ja ylikansallisen finassipääoman saatavien leikkaaminen yhdessä muiden maiden kanssa.
 • Paluu kansallisessa hallinnassa olevaan valuuttaan, joka luodaan valtion omassa pankissa.
 • Hyvät kauppasuhteet joka suuntaan, kolmatta maailmaa unohtamatta.
 • Maailman kaikkia kansoja orjuuttavan TTIP-sopimuksen, Naton ja ns. Isäntämaasopimuksen torjuminen

Näillä ja vastaavilla toimilla voidaan poistaa kaikkein pahin köyhyys koko maailmasta. Suomen osalta tavoitteina tulee olla muunmuassa:

 • Kunnollinen julkinen terveydenhoito
 • Kunnollinen julkinen koululaitos
 • Kunnollinen julkinen lasten ja vanhusten hoito
 • 30 tunnin työviikko
 • Eläkeiän alentaminen niin paljon, että nuorisotyöttömyys taittuu.
 • Työttömyyden, ja etenkin nuorisotyöttömyyden hävittäminen
 • 1200 euron perusturva kaikille, joilla ei muutoin ole vastaavaa tai suurempaa tuloa.

Bespalov Juri, yrittäjä, Pudasjärvi, numerolla 3

Juri2Olen 37-vuotias venäläissyntyinen yrittäjä Puhoskylästä. Minulla on vaimo ja neljä lasta. Osallistun elinkeinojen ja palvelujen kehittämiseen yhdessä Pudasjärven kaupungin ja alueen muiden yrittäjien kanssa. Harrastuksiani ovat pianon soitto ja erävaellus.

Suomen kannattaa löytää ystävät läheltä – ja joka suunnalta.

Tärkein tavoitteeni on järjestää ja osallistua sellaiseen toimintaan joka vahvistaa kansojen välistä luottamusta ja ystävyyttä. Pitää muistaa että tasapainoinen ja suotuisa taloudellinen kehitys voi edistyä vain vakaan rauhan oloissa.

Tällä erää merkittävimpänä hankkeena on kansainvälisten varhaisnuorisoleirien järjestäminen Pudasjärven Puhoskylässä sijaitsevassa Urhon Kievarissa yhdessä venäläisten, valko-venäläisten, kazakstanilaisten ja kiinalaisten pioneerijärjestöjen kanssa. Siinä samalla se tuo tullessaan myös kipeästi kaivattuja tuloja Pudasjärven alueelle. Ulkomainen matkailu tuo maahamme vientituloja.

Turvallisuuspolitiikassa kannatan asevelvollisuusarmeijaan perustuvaa itsenäistä puolustusta ja ehdotonta sotilaallista liittoutumattomuutta joka suuntaan. Ilman Suomen oman alueen ehdotonta ydinaseettomuutta liittoutumattomuus ei ole uskottavaa kenellekään. Tästä syystä Suomen on irtaannuttava ydinaseet sallivasta Isäntämaasopimuksesta. 

Itsenäinen ja liittoutumaton Suomi antaa omalta osaltaan turvallisuutta kaikille naapurimaillemme, eivätkä ne voi olla ymmärtämättä sitä.

http://www.urhonkievari.fi

Juntunen Vilho, insinööri, Kajaani, numerolla 4

Vilho2

Haastattelu Vaaligalleriassa

Olen 61 v. osa-aikatyössä/ osa-aikaeläkeellä oleva insinööri Kajaanista. Harrastuksiani ovat valokuvaus ja kirjallisuus. Mieluisinta luettavaa ovat venäläiset klassikot, erityisesti Ivan Gontsarovin ”Oblomov” ja Leo Tolstoin ”Sota ja Rauha” ja kaikki F.M.Dostojevskin teokset.

Vetoan kaikkiin entisiin kansandemokraatteihin ja nykyisiin vasemmistoliittolaisiin kannattamaan suurin joukoin kommunisteja.

  • Suomen Kansan Demokraattinen Liitto (SKDL) on perustettava uudelleen
  • Irti EU:sta ja eurosta eli itsenäisyys Suomelle takaisin
  • Kuhertelu NATO:n kanssa lopetettava
  • TTIP-, TiSA ja CETA-neuvottelut poikki
  • Normaalit suhteet Venäjään palautettava – pois pakotteet: kaupankäyntiä lisättävä
  • Suomen säilyttävä GMO-vapaana maana
  • Lasten, nuorten ja vanhusten turvallisen tulevaisuuden usko palautettava

Vilhon Facebook -ryhmään

Vilhon blogiin

Karttunen Kirsi, yhdistyksen toiminnanjohtaja, Ylivieska, numerolla 5

Kirsi3

Haastattelu vaaligalleriassa

53 -vuotias Kirsi Karttunen oli Suomen Kommunistisen Puolueen Oulun läänin ehdokkaana  vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, ja nyt hän on päättänyt lähteä myös vuoden 2015 eduskuntavaaleihin mukaan. – Kun minua pyydettiin taas mukaan, niin ajattelin että mikä ettei. Minut tunnetaan suorasanaisena, vähäosaisten ja omankaltaisteni puolesta pitäjänä. En muuta yhtenään mielipiteitäni vaikka painostettaisiinkin, minun päätäni ei käännetä, Elämän siipirikot ry:n toiminnanohjaaja Karttunen kertoo. Karttunen on toiminut viiden vuoden ajan vankien tukihenkilönä Elämän siipirikot ry:n kautta. – En voi tukea rahallisesti ketään, mutta henkisenä tukihenkilönä toimin. Karttunen toteaa, että jos hän pääsisi eduskuntaan, niin hän pitäisi vähäosaisten, yksinhuoltajien ja vankien puolta. – On nöyryyttävää käydä leipäjonossa, joten Kelan korvauksiin pitäisi puuttua. Yksinhuoltajankin pitäisi pärjätä lastensa kanssa, eikä nähdä nälkää. Toinen asia mihin haluaisin muutosta on lastensuojeluasiat, ja niihin liittyvät ilmoitukset. Jos joku kiusallaan antaa väärän valan, siitä pitäisi joutua vastuuseen. Lapsilisiä ei saisi laskea tuloiksi sosiaalihuollon luukulla. Lapsilisät pitäisi saada käyttää lasten vaatteiden ostoon, ja muihin lapsen menoihin.

Elämän Siipirikot ry:n Facebook-sivulle

Kettunen Jonas,  puuseppä, Kajaani, numerolla 6

JoseLIBERTAD O MUERTE!!!

SKP:n ”aktiivi”, Rauhanpuolustajissa, *entinen* pääluottamusmies ja Kajaanin Saha- ja Puutyöläisten ammattiosaston ex-puheenjohtaja.

Olen KOMMUNISTI ja ylpeä siitä. Uskon rauhaan, solidaarisuuteen ja tasa-arvoon. Vastustan henkeen ja vereen köyhän alistamista, sortoa ja väkivaltaa, rasismia ja ennakkoluuloja, pääomanvaltaa ja kapitalismia, ympäristön järjetöntä tuhoa!

Uskon parempaan huomiseen, haluan toisenlaisen Euroopan ja itsenäisen Suomen, jossa kansan henkinen ja aineellinen hyvinvointi menee voitontavoittelujen ja harvainvallan edelle.

Uskon ja luotan kansaan ja kansanvaltaan.

Katso vaaliteemani blogistani.

 

Koirikivi Tuukka, opiskelija, Oulu, numerolla 7

IMG_2938 Hei. Olen 23-vuotias musiikinopiskelija Oulusta. Aatteeltani olen voimakkaasti vasemmistolainen. Samalla olen myös pasifisti. Blogissani kirjoitan kannattamistani aatteista ja ajankohtaisista yhteiskunnallista asioista. Tekstit ovat voimakkaan puolueellisia. Harvemmin yritän käsitellä asioita objektiivisesti. Siinä en kuitenkaan onnistuisi. Kuulun Suomen kommunistiseen puolueeseen, Kommunistiseen Nuorisoliittoon (jonka pääsihteerinä toimin) ja Suomen rauhanpuolustajiin.

Haastattelu vaaligalleriassa

 

Korkatti Ville, tarjoilija, näyttämömies, Kajaani, numerolla 8

Ville2

 

4 kommenttia artikkeliin ”Vaaliarkisto

 1. Kysymys piirille ja ehdokkaille. Miksi äänestää SKP:tä, kun ehdokkaita ei ole missään tavattavissa ja muutenkin näkyvyys nollassa. Eikös ole nyt tärkeämpää turvata Oulun vaalipiirin alueelta 3. tai jopa 4. edustaja Vasemmistoliitolta läpi ja tätä kautta varmistaa ettei ääni mene hukkaan porvaripuolueille.

  Tykkää

 2. Niin, ei ääni mene hukkaan kun SKPtä äänestää. Itse asiassa SKP:n saldo on eduskunnan ulkopuoleltakin vaikuttaen vakuuttava verrattuna moniin suurempiin puolueisiin. Esimerkiksi TTIP on kohta kaatumassa samalla tavalla kuin MAI sopimuskin. Emme ole saaneet sitä aikaan yksin, vaan yhteistyössä muiden, mm vihreiden ja vasemmistoliittolaisten kanssa.

  Ois ollut toki parempi saada koko vasemmisto yhdelle listalle, ja koko maassa. Sellaista me esitimme, mutta aika ei näköjään ollut vielä kypsä. Toivottavasti seuraavissa vaaleissa äänemme lasketaan yhteen paikkojen jaossa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s